Brandos atestatų teikimo šventė

At1Liepos 14-ąją Paluknio „Medeinos“ gimnazijos XXI laidos (XXX – nuo ugdymo lietuvių kalba Paluknyje pradžios) abiturientams iškilmingai įteikti brandos atestatai.

Renginį vedęs IV G klasės vadovas Dainius Kuchanauskas, pirmiausia pasveikinęs šventės dalyvius, pasiūlė visiems kartu sugiedoti Lietuvos Respublikos himną. Direktorius Vytautas Gustas džiaugėsi sėkmingai išlaikytais brandos egzaminais, sakė, kad šios šventės akimirkos  jaunuolius skatina susimąstyti ne tik apie nuveiktus darbus ir įveiktas kliūtis, bet ir apie ateities planus, juokaudamas prisiminė, kuo savita buvo ši klasė, ir palinkėjo abiturientams sėkmės renkantis tolimesnį kelią, įgyvendinant užsibrėžtus tikslus.

At3Kiekvieną abiturientą, gavusį brandos atestatą, palydėjo maršo garsai bei tėvų, kitų artimųjų, draugų sveikimai. Kalbėjo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vitalija Dovydėnienė. Ji sakė, kad labai svarbu turėti gyvenimo tikslą, ir palinkėjo jaunuoliams ryžtingai žengti pasirinktu gyvenimo keliu siekiant įgyvendinti savo svajones. Dainius Kuchanauskas ne tik pasidžiaugė savo auklėtinių pasiekimais , bet kiekvienam jų įteikė dar ir po atminimo dovanėlę.

Jautriais poezijos posmais gimnazijai ir mokytojams abiturientų vardu dėkojo Gabija Mikulskaitė ir Agnieška Aliukonis, gražius, šiltus padėkos žodžius klasės vadovui Dainiui Kuchanauskui, visam mokytojų kolektyvui bei palinkėjimus abiturientams išsakė tėvų atstovas Kęstutis Mikulskas.

Šiais metais devyni abiturientai pasirinko ir išlaikė 22 valstybinius (vienam vidutiniškai tenka po 2,4) ir 8 mokyklinius (lietuvių kalbos ir literatūros – 6, technologijų – 2) brandos egzaminus. Populiariausi pasirenkamieji valstybiniai brandos egzaminai – rusų kalbos, istorijos ir matematikos (juos pasirinko ir laikė po 4 abiturientus). Trys abiturientai laikė valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros, toks pat skaičius – ir anglų kalbos, du abiturientai – informacinių technologijų, po vieną –  biologijos ir geografijos brandos egzaminus. Geriausi išlaikytų valstybinių brandos egzaminų balų vidurkiai: anglų kalbos – 85, geografijos – 79, matematikos – 58.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vitalija Dovydėnienė