Titulinis

MINĖJOME LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENĄ.

 

 Laisvė kiekvienam iš mūsų yra labai svarbi. Laisvas žmogus gali būti tuomet, kai laisva ir nepriklausoma jo valstybė. Už ją mūsų tėvai ir seneliai kovojo gindami Lietuvos nepriklausomybę tam, kad būtume laisvi, nepriklausomi ir laimingi.

Paluknio ,,Medeinos“ vidurinėje mokykloje nuotaikingai paminėta kovo 11 – oji, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, vadinama ir antruoju Lietuvos gimtadieniu.

Šventinį koncertą pradėjome giedodami V. Kudirkos ,,Tautišką giemę“.  Įdomiai ir įtaigiai istorinį Lietuvos kelią ir Kovo 11 -osios reikšmę bei svarbą pristatė istorijos mokytojas Dainius Kuchanauskas.

Koncertą pratęsė lietuvių liaudies dainų ir šokių kolektyvas ,,Luknelė“ (vadovės: Renata Joknienė, Ivona Grigienė). Pradinių klasių muzikinės studijos ,,Lašeliukai“ (vadovės: Laima Samosionokienė, Elena Jurkevičienė) gyva ir linksma etnografinė kompozicija ,,Dyvai, dyvai, kaip ne dyvai“ nuoširdžiai prajuokino žiūrovus,gausiai susirinkusius salėje.

Daug gražių eilių, kurias deklamavo 6 – 8 klasių mokinės bei dainų, kurias atliko Svetlana Buiniovkaitė ( 9 kl), Gabrielė Gardžiulytė ( 10 kl.), Silvestras Maksimec ( 12 kl.), Robertas Fedotovas ( 11 kl.), buvo skirtos Tėvynei. Visi tą dieną pajutome, kokia ji mums svarbi.

 

Paluknio ,,Medeinos“ vidurinės mokyklos mokytoja

L. Maksimec.