Teisinių žinių viktorina

2018 m. lapkričio 22 d., 10.00 val. Trakų r. kultūros rūmuose vyko Trakų rajono policijos komisariato organizuota teisinių žinių viktorina „Protų mūšis-sidabrinis protas“, skirta Tarptautinei nerūkymo dienai paminėti. Joje dalyvavo 10 komandų, atstovavusių Trakų rajono mokykloms.  Mūsų gimnazijos komandą sudarė IIIG klasės mokiniai – jaunieji policijos  rėmėjai: Agota Demenytė, Michail Lazukin, Justina Lėliūtė, Erika Stankevič ir Silvija Valiangaitė.

Viktorina buvo tikrai spalvinga ir įdomi – reikėjo ne tik atsakinėti į klausimus, reikalavusius teisinių žinių, bet spręsti logines ir tiesiog bendro išsilavinimo reikalavusias užduotis. Apmaudu, kad vertintojai neįskaitė 5 balų vertės atsakymo mūsų komandai, nors atsakymas rodė, kad komanda suprato klausimą gerai. Situacija reikalavo suprasti, kokį daiktą komandai gestais demonstruoja draugas. Mūsiškiai suvokė, kad tai ženklas RŪKYTI DRAUDŽIAMA, bet atsakydami nepaminėjo žodžio ŽENKLAS. Ir viskas.

Viktoriną laimėjo rūdiškiečiai, o mūsų komanda gavo Vilniaus aps. Vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus Viršininko Padėkos raštą ir saldžių dovanėlių.

Socialinė pedagogė Leonora Daugudienė